Egenutvecklade hinder
En av grundstenarna i Safety Systems hinderserie är de unika bomhållarna, som inte bara gör ridsporten säkrare, utan även underlättar hantering och reglering av hinderhöjder. Materialet i Safety Systems hindermateriel består
av HD polyetylen, som är UV-beständigt och fungerar lika bra i kallt vinterklimat som i varmare. Materialet är dessutom helt underhållsfritt och tål att ligga utomhus oskyddat. Plasten är 100% återvinningsbar! Alla fötter på stöden är utförda i varmgalvaniserat stål - vilket ger dem mycket lång livslängd.
 
Kombinationsmöjligheter
Safety System ger dig som använder i det närmaste outtömliga kombinationsmöjligheter - vilket gör att du kan bygga många olika hinderkombinationer på ett kostnadseffektivt sätt.
 
För proffs och amatör
Safety System finns representerat både bland proffessionella och amatörer. Safety System passar lika bra för träning som för tävling. Att hindren kan kombineras i många olika färger gör inte saken sämre.
 
Safety System - 3 års materialgaranti
Safety System lämnar 3-års garanti på samtliga i systemet ingående plastdetaljer.
 
Underhållsfria
Genom att våra hinder är tillverkade i plast slipper du som användare bekymra dig om underhåll av materialet och får därigenom mer tid över för träning. Samtliga våra stöd och plastade bommar tål vatten och kan med fördel rengöras med högtryckstvätt.
 
Lätthanterliga
Den genomtänkta konstruktionen och ett bra materialval gör att våra hinder har mycket låg vikt. Detta sparar inte bara din möda utan främjar också till att experimentera och prova olika kombinationer. Trots sin låga totalvikt är Safety Systems stöd stadigare än konventionella stöd. Hela 80% av stödets vikt är koncentrerad till foten.